GOETHE-MOZI: Maikäfer flieg!

A Goethe-Institut 2017. május 3-án 15.00 órakor a  (Szállj, cserebogár!) c. filmet mutatja be a Kino Cafe moziban. A vetítés német nyelvű, a kópia német feliratos. A belépés díjtalan, de kérjük, ha szeretne részt venni az eseményen, akkor előtte regisztráljon az emese.erdos@bpfilm.hu e-mail címen. Minden németül tanulót szeretettel várunk!

A filmek iskolai feldolgozásához számos oktatási segédanyag létezik, amit szívesen bocsájtunk az érdeklődő némettanárok rendelkezésére.

Szállj, cserebogár! /Maikäfer flieg/

osztrák filmdráma, 2016, német nyelven, német felirattal, 109 perc, 2016
Megtekintését 12 év felett ajánljuk.

Bécs, 1945: a második világháború vége és az orosz megszállás ideje a kilencéves Christine szemével. A család lakását bombatalálat éri, ezért a nagyszülőket hátrahagyva, nincstelenül beköltöznek egy elhagyott náci villába, ahová hamarosan orosz katonákat is beszállásolnak. A film a világhírű osztrák írónő, Christine Nöstlinger azonos című, önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült: „Azok a hetek, 1945 nyarán, amikor törmelék és hamu borított mindent, a legizgalmasabb, talán a legszebb hetei voltak a gyerekkoromnak.”

rendező: Mirjam Unger
szereplők: Zita Gaier, Ursula Strauss Gerald Votava, Paula Brunner