A Suli-Moziról

Továbbra is tanít a Suli-Mozi

 

Újabb szezont kezd a Budapest Film Zrt. iskolai programja, méghozzá igen izgalmasat! Bár a kezdeti drukk régen elmúlt, de még mindig izgatottak vagyunk, amikor beköszönt a tanév, s a nyár után egyre több diák érkezik az artmozikba, hogy hagyományos körülmények között filmet nézzenek, s utána együtt beszélgessünk a látottakról.

A rengeteg választható mozgókép listája természetesen idén is bővül számos remek címmel: a közönségtalálkozós Suli-Mozi Extrában például az 1945 című, többszörösen fesztiváldíjas drámával is találkozhatnak fiatal nézőink, amely felvetéseivel régi hiányosságot pótol, de lesz egy kiemelten fontos dokumentumfilm is egy drogfüggő fiatalember mindennapjairól, a Dizájneren, amely talán a leghatásosabb magyar alkotás a témában.

Ősszel lesz Fábri Zoltán 100., nyáron volt Dargay Attila születésének 90. évfordulója, s a Suli-Mozi külön „szekcióval” ünnepli a magyar filmművészet nagy mestereinek örökségét, akik életművével nem csak kötelező, de kifejezetten nagy élmény ismerkedni.

A jövő nagy tehetségeinek is bérelt helye van a Suli-Moziban: a sok új játékfilm mellett a MOME hallgatóinak kiváló, előremutató kisfilmjeit is nagy szeretettel ajánljuk!

A mozizást követő „levezető” Suli-Mozi beszélgetés mellett új program a SlaMovie: a diákok elsőként megnéznek egy filmet, ezután a slammerek kiemelnek egy-egy fontos témát a látottakból, s előre megírt versüket felolvassák. A workshopot tapasztalt slammerek tartják, akik a rövid bemutatót követően a közönséget kisebb csoportokra osztva motiválják
az írásra.

A Melodika Mozi csoportos foglalkozásain a gyerekek interaktív élményben részesülnek gyakorlott zenepedagógusok vezetésével. Akár mindenféle zenei előképzettség nélkül tapasztalhatják meg a közös zenélés és improvizáció élményét a levetített filmhez kapcsolódóan.
Suli-Mozizzunk továbbra is együtt!

Kovács Gellért Filmszerész


Jelentkezés vetítésre

Kérjük, hogy a kívánt időpont előtt legalább két héttel korábban vegyék fel velünk a kapcsolatot!
Suli-Mozi koordinátor: Tóth Hajna

9.00 és 14.00 óra között telefonon:  (06-1) 224 56 14 vagy e-mailen: suli@bpfilm.hu.

Ezt követően egy jelentkezési lapot küldünk, amelyet a foglalás véglegesítéséhez kitöltve kérünk visszajuttatni. Ha foglalkozást szeretnének kérni a film előtt (Melodika Mozi) vagy után (beszélgetés, témafeldoglozás, SlaMovie) akkor legalább három héttel korábban szükséges jelentkezni. Iskolai csoportoknak kedvezményes terembérleti díjat biztosítunk.


Helyszínek:

15 fő felett, 9.00-15.30 között: Kino Cafe mozi
20 fő felett, 9.00-13.30 között: Tabán mozi
50 fő felett, 9.00-12.30 között: Művész, Puskin és Toldi mozi
75 fő felett, 9.00-12.30 között: Corvin mozi


Terembérleti árak:

Suli-Mozi vetítés: 600 Ft/fő
Film + beszélgetés filmes szakemberrel: 700 Ft/fő
Tabu film + témafeldolgozás pszichológussal: 800 Ft/fő
Film + SlaMovie vagy Melodika Mozi: 850 Ft/fő

Látogassák meg a www.sulimozi.hu és a www.facebook.com/sulimozi oldalakat, írjanak nekünk, vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal ebben a tanévben is! Hogy ne maradjanak le semmiről, kérjék feliratkozásukat hírlevelünkre a suli@bpfilm.hu címen!

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!