Suli-Mozi EXTRA

Az idei évadban újdonságként néhány olyan filmet is ajánlunk, melyeknek kiemelt szerepet szánunk! Ebben a szekcióban a közelmúlt néhány komoly fesztivál- és közönségsikert aratott magyar mozifilmje szerepel – mégpedig azok, melyekkel mindenképpen meg kell ismerkedniük a (felsőbb tagozatos) gyerekeknek is! Lehetőségeink szerint mindegyik filmhez speciális, egyedi suli-mozis vetítéseket szervezünk, ahol az iskolások találkozhatnak az alkotókkal, kérdezhetnek tőlük, vagyis közelebb kerülhetnek a filmesek világához. A beszélgetéseket a Suli-Mozi állandó munkatársa, Kovács Gellért kritikus, „Filmszerész” moderálja.SULI-MOZI EXTRA: SAUL FIA_DSC0212

Örömmel értesítjük, hogy az immáron Oscar-díjas Saul fia főszereplője ismét sorozatunk vendége lesz!
Röhrig Géza a vetítés után beszélget a gyerekekkel.

A vetítés időpontja: 2016. április 20., délelőtt 11 óra, Puskin Mozi.

Amennyiben nem szeretnének lemaradni, kérjük, hogy mihamarabb vegyék fel velünk a kapcsolatot!
A regisztráció jelentkezési sorrendben történik.
Hétköznap 9.00 és 15.00 óra között telefonon: (06-1) 224 56 14, vagy e-mailen: emese.erdos@bpfilm.hu.
Jegyár: 600 Ft/ fő, minden 15 fő után egy ingyenes belépőt biztosítunk.

 SULI-MOZI EXTRA: DRIFTER, KÜLÖNLEGES VETÍTÉS DIÁKOKNAK!drifter

Suli-Mozi Extra sorozatunkban különleges, öt éven át készült magyar filmet vetítünk. A Drifter egy fiatal srác története, aki valóra szeretné váltani álmát, rally versenyző szeretne lenni. Az amatőr szereplőkkel, nagy kitartással és lelkesedéssel forgatott alkotás számos díjat nyert külföldön. Témájával, közvetlenségével, stílusával bizonyosan képes megszólítani a diákokat. A tanárok megtekinthetik előzetesen március 22-én az OFOE Filmklubban, ahol a rendező, Hörcher Gábor lesz a vendégünk!

A Suli-Mozi Extra vetítés időpontja: 2016. április 12., délelőtt 11 óra, Puskin Mozi.

A filmet középiskolásoknak ajánljuk!

A várható nagy érdeklődés miatt kérjük, hogy március 25-ig vegyék fel velünk a kapcsolatot!
Hétköznap 9.00 és 15.00 óra között telefonon: (06-1) 224 56 14, vagy e-mailen: emese.erdos@bpfilm.hu.
Jegyár: 600 Ft/ fő, minden 15 fő után egy ingyenes belépőt biztosítunk!SULI-MOZI EXTRA: HAJNALI LÁZ

Hajnali_laz_moziplakatSuli-Mozi Extra sorozatunk következő, közönségtalálkozóval egybekötött,
rendhagyó vetítése a holokauszt utáni újrakezdésről szól. A Szamárköhögés direktora, Gárdos Péter szülei levelezéséből írt sikerkönyvet, majd a rendhagyó szerelmi történetből filmet is forgatott. Az alkotást a tanárok megtekinthetik előzetesen február 16-án az OFOE Filmklubban, ahol a Hajnali láz  egyik főszereplője, Schruff Milán lesz a vendég. A Suli-Mozi Extra vetítése után az író-rendező Gárdos Péter beszélget majd a diákokkal!

A vetítés időpontja: 2016. március 8., délelőtt 11 óra, Puskin Mozi.

A filmet középiskolásoknak ajánljuk!  A várható nagy érdeklődés miatt kérjük, hogy február 25-ig vegyék fel velünk a kapcsolatot!

Jelentkezés:
Hétköznap 9.00 és 15.00 óra között telefonon: (06-1) 224 56 14, vagy e-mailen: emese.erdos@bpfilm.hu.
Jegyár: 600 Ft/ fő, minden 15 fő után egy ingyenes belépőt biztosítunk.2016-ban is folytatódik Suli-Mozi Extra sorozatunk: az év első közönségtalálkozóval 3656b29d45f930ca2fdb1c068381cbceegybekötött, rendhagyó vetítése szintúgy sikeres, kiváló magyar elsőfilm. Zomborácz Virág rendezése: az Utóélet. A különleges hangulatú, rendhagyó humorú film egy fiatalember történetét meséli el, akit szigorú édesapja szelleme kísért – mégpedig szó szerint! Az alkotást a tanárok megtekinthetik előzetesen január 12-én az OFOE Filmklubban is, valamint egész évadunkban elérhető kínálatunkban, de Zomborácz Virággal csak ezen az előadáson találkozhatnak a gyerekek!

A vetítés időpontja: 2016. január 19., délelőtt 11 óra, Puskin Mozi.

A filmet középiskolás diákoknak ajánljuk! 

plakiDecemberben is lesz Suli-Mozi Extra, azaz újabb közönségtalálkozóval
egybekötött, rendhagyó vetítéssel várjuk a diákokat!
kedvence az art mozis közönségnek: részben a fővárosi bulinegyedben játszódó,
igazi nemzedéki mozi, fanyar humorral és olyan figurákkal,
akikben a fiatalok magukra ismerhetnek. A direktor Reisz Gábor maga írta és fényképezte is
ezt a személyes hangulatú vígjátékot – a gyerekek vele találkozhatnak
2015 utolsó ilyen rendezvényén. Az alkotást a tanárok megtekinthetik
előzetesen már december 1-én az OFOE Filmklubban is,
valamint egész évadunkban elérhető kínálatunkban,
de a rendezővel csak ezen az előadáson találkozhatnak a gyerekek!
A vetítés időpontja: 2015. december 8., délelőtt 11 óra, Puskin Mozi.
A filmet középiskolás diákoknak ajánljuk!


Folytatjuk Suli-Mozi Extra sorozatunkat!1491653_1104783126218009_8441431802247357349_nKözönségtalálkozóval egybekötött, következő vetítésünket a Saul fia után
a közelmúlt egy másik, igen különleges magyar mozisikeréből tartjuk:
Ujj Mészáros Károly lenyűgöző vizuális világú, groteszk és szívhez szóló meséje
igazi meglepetése volt az idei évnek – a felnőtt nézők nagyon szerették,
s most itt az ideje, hogy a suli-mozisok is találkozzanak Lizával,
a különös sorsú fiatal lánnyal, aki a szerelmet keresi, de nem könnyű megtalálnia.Az alkotást a tanárok megtekinthetik előzetesen már november 3-án
az OFOE Filmklubban is, és egész évadunkban elérhető kínálatunkban,
de a gyerekek a rendezővel csak ezen a vetítésen találkozhatnak!A vetítés időpontja: 2015. november 10., délelőtt 11 óra, Puskin Mozi.


Saul fia  (12) saul_plakat_dijakkal-1200színes, feliratos, magyar filmdráma, 107 perc, 2015rendező: Nemes Jeles László
szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe LauerNemes Jeles László megdöbbentő erejű filmdrámáját aligha kell bemutatni a felnőtteknek: a Cannes-i Filmfesztiválon begyűjtött díjai, a szenzációs saj-tóvisszhang, a lehetséges Oscar-jelölés miatt is bizonyára sokan hallottak róla – aztán a moziban is meg is győzödtek kivételes értékeiről. De a holokauszt-ról rendhagyó filmnyelven mesélő Saul fia akkor éri el igazi küldetését, ha a fiatalokhoz is eljut az üzenete. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az iskolások is megismerkedhessenek ezzel a remekművel, hiszen történelmi hitelessége mellett rengeteg lényeges és általános morális kérdést felvet, melyekkel ilyen-olyan formában, de minden ember szembesül élete során.


Liza, a rókatündér  (16)1491653_1104783126218009_8441431802247357349_n
színes, magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2014rendező: Ujj Mészáros Károly
szereplők: Balsai Mónika, David Sakurai, Bede Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Cserna Antal, Reviczky Gábor, Kocsis Mariann, Gubík ÁgiPazar képi gegek, groteszk figurák, remek alakítások jellemzik Ujj Mészáros Károly hosszú ideig készült, különleges meséjét, melyben a keleti misztikum keveredik a retró-elemekkel és a franciás mágikus realizmussal. Az udvarlóit rendre – a legkülönbözőbb okok és bonyodalmak okán – elveszítő, bohókás lány története elvarázsolta a közönséget, itthon és külföldön egyaránt. Klipszerű, izgalmas vizuális világa és kissé provokatív, virtuóz humora miatt a felső tagozatos iskolásokat is képes megszólítani, s számos apropóval szolgál a mozizás utáni beszélgetésekhez!


Utóélet  (16)3656b29d45f930ca2fdb1c068381cbce
színes, magyar film, 95 perc, 2013rendező: Zomborácz Virág
szereplők: Kristóf Márton, Gálffi László, Anger Zsolt, Petrik Andrea, Csákányi Eszter, Kinczli KrisztinaA halál és a szeretet áll Zomborácz Virág okosan érzelmes filmjének középpontjában is. A gondolatébresztő, igen szórakoztató történetben egy gátlásos fiatal srác szembesül azzal, hogy szigorú apja még azután se hagyja békén elvárásaival, miután már elvileg nem parancsolhatna neki. Mózes édesapja ugyanis elhunyt, de szellemként még mindig
kísérti fiát. Ő pedig a legkülönbözőbb módszerekkel próbál megszabadulni a kísértettől – de aztán kénytelen rájönni, hogy valóban van még mit megbeszélniük kettejüknek. S van még mit tanulni egymástól is…


Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan  (16)plaki
színes, magyar, vígjáték, 90 perc, 2014

rendező: Reisz Gábor
szereplők: Ferenczik Áron, Horváth Miklós, Győriványi Bálint

Mi legyen velem? Mit akarok csinálni felnőttként? Mit jelent szerencsétlennek lenni? Milyen ma magyar városi huszonévesként élni? Menjek, maradjak? De hova menjek és hol maradjak? Ezekről és még sok másról szól Reisz Gábor vizsgafilmként indult rendezői bemutatkozása, mely annyira megtalálta közönségét, hogy 2014. ősze óta folyamatosan műsoron van a magyar filmszínházakban. A fiatal rendező főként amatőr szereplőkkel forgatott, ötletes és rendkívül szellemes filmje egyszerre vígjáték és nemzedéki látlelet – fia-talokról, akik nem tudják, hogy kell felnőni, s mint minden generáció, ők se feltétlenül fogadják el a felnőttek válaszait. De néha még a sajátjaikat se!